ΠΟΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024
Σήμερα εφημερεύει το ΠΑ.Γ.Ν.Η.
(από Τετάρτη, 17/04/2024 8:00πμ έως
useful information information: Ελληνικά English

Ξενώνας "Σταύρος Νιάρχος"

Νέα ΠΑΓΝΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΞΕΝΩΝΑΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»

Ο Ξενώνας «Σταύρος Νιάρχος ΠΑΓΝΗ» ξεκίνησε τη λειτουργία του για πρώτη φορά το 2004 και αποτελεί ΔΩΡΕΑ του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Διαθέτει 29 δίκλινα δωμάτια (ήτοι 58 κλίνες) όπου διαμένουν ασθενείς και συνοδοί αυτών, οι οποίοι νοσηλεύονται ή λαμβάνουν θεραπεία σε τμήματα ή κλινικές του νοσοκομείου Πα.Γ.Ν.Η.

Καλύπτει βασικές κοινωνικές ανάγκες διαμονής κυρίως για τους ευάλωτους κοινωνικά και οικονομικά ασθενείς και ως εκ τούτου επιτελεί σημαντικό κοινωνικό ρόλο.

Με την υπ’ αριθμό 651/17/13-06-2018 απόφαση του Ενιαίου Δ.Σ. του ΠΑΓΝΗ – Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» τροποποιήθηκε ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Ξενώνα Σταύρος Νιάρχος και τέθηκε σε ισχύ (κλικ εδώ).

ΣΚΟΠΟΣ

Ο Ξενώνας έχει ως σκοπό να εξυπηρετήσει κατά προτεραιότητα:

  • α) Αυτοεξυπηρετούμενους ασθενείς, οι οποίοι προσέρχονται στο Πα.Γ.Ν.Η και χρήζουν συνεχόμενης ημερήσιας νοσηλείας καθ΄ όλη την διάρκεια της θεραπείας (ακτινοθεραπεία, Χημειοθεραπεία κ.λ.π).
  • β) Συγγενείς – συνοδούς βαρέως πασχόντων ασθενών που νοσηλεύονται σε κλινικές του Πα.Γ.Ν.Η και οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν άλλως.
  • γ) Συνοδούς/ασθενών οι οποίοι μεταφέρονται με αεροδιακομιδή από τα γύρω νησιά.
  • δ) Συνοδούς/ ασθενών από οποιαδήποτε άλλη Υγειονομική Περιφέρεια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

  1. ΑΙΤΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ του ασθενή ή συνοδού, την οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθεύονται από το Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας ή να την κατεβάσουν από την ιστοσελίδα του ΠΑΓΝΗ. (κλικ εδώ)
  2. Απαραίτητη φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  3. Τελευταίο εκκαθαριστικό εφορίας, εφόσον αιτείται δωρεάν παραμονή στον Ξενώνα.

Οι αιτήσεις κατατίθενται και πρωτοκολλούνται στο Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 08:00-13:00 τηλέφωνο επικοινωνίας: 2813402701.

Αξιολογούνται όλες οι αιτήσεις και ικανοποιούνται ανάλογα με τον αριθμό των κενών κρεβατιών που υπάρχουν, αφού οι ένοικοι υπογράψουν το σχετικό έντυπο ότι αποδέχονται τους όρους του νοσοκομείου.

Τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων, η οικονομική συμμετοχή, ο χρόνος παραμονής, οι υποχρεώσεις των ενοίκων καθορίζονται με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας.

Για να συμπληρώσετε το Ερωτηματολόγιο Ικανοποίησης Ξενώνα “ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ” πατήστε εδώΗράκλειο, 17-07-2018
Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΕΝΩΝΑ “ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ”

JB Cookies


Ευρωπαϊκά Προγράμματα ΠΑΓΝΗ Ευρωπαϊκά Προγράμματα ΠΑΓΝΗ