ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ


 1. Μέχρι 12/12/2017 πρέπει να κάνετε αίτηση για το usb token από ΗΔΙΚΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Μέχρι τότε θα είναι από ΕΣΠΑ και δωρεάν μετά μπορεί να χρεώνεται.

  Στόχος είναι από το νέο έτος κάποια στιγμή να καταργηθούν οι έντυπες συνταγές και η υπογραφή θα μπαίνει ψηφιακά στη συνταγή με τη βοήθεια του usb token.
  Για αυτούς που το πήραν: Οδηγίες για εγκατάσταση καθώς και οι drivers για το usb token στη θέση https://www.e-prescription.gr/tokenSoftware/ (οδηγίες και εδώ- συνημμένο pdf)
  Aπαιτείται όμως να είστε διαχειριστής στον υπολογιστή. Eπικοινωνείτε με Υπδ/νση πληροφορικής
  Προσοχή !! Αν κάποιος έχει ξεχάσει το PIN ή έχει χάσει το Token επικοινωνεί με ΗΔΙΚΑ στο 11131 και δηλώνει την απώλεια.

  Δείτε επίσης και ανακοίνωση ΗΔΙΚΑ:
  Ενόψει των ενεργειών-δράσεων που γίνονται στην κατεύθυνση της προετοιμασίας του περιβάλλοντος για την κατάργηση των εντύπων των συνταγών, σας ενημερώνουμε ότι όσοι δεν έχετε ήδη κάνει αίτηση για παραλαβή της ΑΔΔΥ (Ασφαλής Διάταξη Δημιουργίας Υπογραφής – USB Token), θα πρέπει να κάνετε αίτηση μέχρι τις 12/12/2017, ώστε να το παραλάβετε δωρεάν στο πλαίσιο του έργου ΕΣΠΑ της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.
  Το usb token με τα ψηφιακά σας πιστοποιητικά διασφαλίζει υψηλή ασφάλεια σύνδεσης στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, ευκολία σύνδεσης (απαιτείται να εισάγετε μόνο το pin σας αντί για όνομα χρήστη, κωδικό και κείμενο εικόνας) και σας δίνει τη δυνατότητα της ψηφιακής υπογραφής.
  Η ψηφιακή υπογραφή των ιατρών-φαρμακοποιών στις ηλεκτρονικές συνταγές και τα παραπεμπτικά που εκδίδονται, αποτελεί προϋπόθεση για την αποϋλοποίησή τους (δηλαδή για την κατάργηση των αντίστοιχων εντύπων), όταν θα έχει διαμορφωθεί το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο για το σκοπό αυτό.
  Ο κύριος στόχος της αποϋλοποίησης της συνταγής είναι η απλοποίηση των διαδικασιών, η διευκόλυνση των επαγγελματιών υγείας και βέβαια των ίδιων των πολιτών/ασθενών, καθώς και η οικονομία που θα προκύψει αφενός μεν από την κατάργηση των εντύπων, αφετέρου δε από τη διαχείρισή τους στη συνέχεια. Για να κάνετε αίτηση για ΑΔΔΥ, πατήστε [εδώ].

 2. Πρέπει μέχρι 31/12/2017 να κάνετε εγγραφή στον ΕΟΠΥΥ για τις γνωματεύσεις ΕΚΠΥ αλλιώς στο 2018 δεν θα είναι έγκυρες οι συνταγές ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Καλύτερα είναι βέβαια να μην το αφήσετε για το τέλος του έτους αλλά να γίνει άμεσα

  H ιστοσελίδα είναι http://www.eopyy.gov.gr και μετά πηγαίνετε Εφαρμογές / Ιατρικές Υπηρεσίες / Εγγραφή Ιατρών για Γνωματεύσεις ΕΚΠΥ.
  ο απευθείας σύνδεσμος είναι: https://apps.ika.gr/eApplicationDocAuth (Επιλέγετε αριστερά Εγγραφή χρήστη)